Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

«Χειμωνιάτικες Γιορτές με αξιοπρέπεια και ανθρώπινη ζεστασιά»



Αγαπητοί Φίλοι,

Πλησιάζουν Χριστούγεννα, γιορτινές μέρες που παραδοσιακά φέρνουν χαρά και ευτυχία. Ωστόσο εν μέσω της κρίσης που βιώνει ο τόπος μας, οι μέρες αυτές μας βρίσκουν μέσα στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και σε πολλές περιπτώσεις με συνανθρώπους μας να βιώνουν απόγνωση και κατάθλιψη.
Οι γειτονιές μας έχουν γεμίσει «νεοάστεγους», ανέργους, οικογένειες σε κρίση, ανθρώπους ανασφάλιστους που στερούνται βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η EMFASIS, πιστή στο σκοπό της να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, ξεκινάει από τις αρχές Δεκεμβρίου τη νέα της δράση «Χειμωνιάτικες Γιορτές με αξιοπρέπεια και ανθρώπινη ζεστασιά». Οι ομάδες Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο, θα βρίσκονται σε άμεση κινητοποίηση καθημερινά, έτσι ώστε να δώσουμε Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και Ζεστασιά. H δράση μας θα είναι ως εξής και θα επεκταθεί και μετά την παραδοσιακή γιορτινή περίοδο:
8-19 Δεκεμβρίου: με βάση τη στέγη του ΣυνΑθηνά, απέναντι από τη Βαρβάκειο αγορά όπου θα προσφέρουμε πρωινό, ενημέρωση, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη.
20 Δεκεμβρίου-5 Ιανουαρίου: θα πάμε σε γειτονιές της Αθήνας να συναντήσουμε εκείνους που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρουν υποστήριξη σε καμία υπάρχουσα κοινωνική δομή και να τους συμπαρασταθούμε τόσο υλικά όσο και ψυχολογικά με την στήριξη της TUI Hellas
6-20 Ιανουαρίου: επιστρέφουμε στη στέγη του ΣυνΑθηνά όπου θα προσφέρουμε γεύμα, ενημέρωση, συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη. (θα ανακοινωθεί πλήρες πρόγραμμα στις επόμενες εβδομάδες).
Ειδικά για αυτήν την περίοδο, οι ομάδες εργαζομένων και εθελοντών της EMFASIS, εκτός από την βοήθεια που παρέχουν σε καθημερινή βάση, θα προσφέρουν ένα «πακέτο ανθρωπιάς» που θα περιλαμβάνει ένα sleeping bag, γάντια, κάλτσες, σκούφο, άνορακ και μαντηλάκια σωματικής υγιεινής. Ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε να γίνουν λίγο πιο ανθρώπινες οι συνθήκες της καθημερινότητάς τους.
Σας προσκαλούμε να γίνετε έμπρακτα συνοδοιπόροι μας σε αυτή την προσπάθεια, η βοήθεια όλων είναι καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία τους εγχειρήματός μας.
Η ΕΜFASIS στηρίζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε δωρεές ιδιωτών, των φίλων και υποστηρικτών της οργάνωσης. ΌΛΑ τα έσοδα διατίθενται εξ’ ολοκλήρου για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο γραφείο της Αθήνας,  
τηλ: +30211 4066 140/ +30699 2764 001, e-mail: info@emfasisfoundation.org  
ή στο γραφείο του Dubai τηλ: +97150 5574773, e-mail: maria@emfasisfoundation.org  
ή επισκεφθείτε το www.emfasisfoundation.org 
 (οικονομική βοήθεια με τραπεζικό έμβασμα ή μέσω PAYPAL, προσφορά ειδών…).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου